Chudé děti na Ukrajině dostanou dárek z Konice

Stejně jako v předchozích letech, i letos organizuje Arcidiecézní Charita Olomouc projekt Vánoční balíček pro děti z dětských domovů a sociálně slabých rodin na Ukrajině. Charita Konice má již nyní rezervovány čtyři balíčky. Máte-li zájem, stále je možné se k akci přidat.

Jde o jednorázový dar konkrétnímu dítěti pro radost v hodnotě přibližně 1000 Kč, ze kterého nevyplývá žádný dlouhodobý závazek ani pro jednu ze stran.

Na stránkách www.darky.jsemvidet.eu je seznam dětí, které čekají na svůj balíček. Jedná se o děti žijící v dětských domovech a děti na ulici v obcích na západní Ukrajině, jedné z nejchudších oblastí země.

Je možné vybrat jedno i více dětí, kterým můžete udělat radost balíčkem se školními potřebami, oblečením, hračkami, apod.

Zabalený balíček se jménem a příjmením dítěte je možné předat prostřednictvím Charity Konice, kam jej musíte předat nejpozději do 4. prosince 2015. Následně přes Arcidiecézní charitu Olomouc poputují na Ukrajinu do místa odkud vybrané dítě pochází.

Podrobnější informace jsou zveřejněny na webu Arcidiecézní charity Olomouc.

S dotazy o informace a pomoc s distribucí balíčku kontaktujte koordinátora akce na Charitě Konice Mgr. Kateřinu Skřebskou na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na tel. č.: 739 524 363.

Projekt "Vánoční balíček" Arcidiecézní charity Olomouc funguje každoročně již od roku 2008. V loňském roce bylo díky českým rodinám a organizacím obdarováno celkem 275 ukrajinských dětí. Fotografie v minulosti obdarovaných děti a předávání dárků si můžete prohlédnout ve fotogaleriích na webu www.darky.jsemvidet.eu